po zahřati chcipne

Zbyna
Big motorkář

po zahřati chcipne

Příspěvek od Zbyna »

Pánové od víkendu mám problém. Moto po zahřátí (cca 2 -5 km) za jízdy chcípne a nejde nastartovat. Když jedu např do obchodu (cca 2 km) tak když nakoupím přijdu k moto tak taky ne a ne nastartovat.
O víkendu jsem moto vybulil na bok a vypodložil pružinky na spojce (při 5 klouzala) tak to ještě chvíli vydrží. Jelikož jsem musel dělat nové papírové těsnění pod boční dekl motoru, tak už jsem při jednom udělal i těsnění pod napínák rozvodů jelikož tam prolínal olej. Při čemž jsem hned zkontroloval napnutí rozvodu. Pokud se nepletu tak při demontáži napínáku se rozvod nemá šanci nějak pohnout. A když jdu na to z logického hlediska kdyby se rozvod hnul o zub což by neměl tak by to nejelo ani za studena .
Při jednom jsem sešteloval karburátory na 4,5 otáčky a svíčky mají krasně cihlovou barvu jak mají mít.
Svičky jsou nove iridiove CR9EIX
Řešil už někdo podobny problém, mám podezření na elektriku, konkretně na indukční cívku, ale je mi divné, že do víkendu vše fungovalo bez problému
Kdyby měl někdo nějaký nápad ocenil bych to
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: po zahřati chcipne

Příspěvek od Sinner »

Dej tam ty starý svíce pokud máš a zkus. Tohle je to čím bych začal. 4.5 otáček na karburátoru mi přijde moc, já měl tuším 1,5, a na tenerce mám 1,25. Říkáš že si ji položil na bok - nemáš kousnuté plováky? Ještě mě napadá podtlak v nádrži, ale to asi ne. :roll: Co se týká skočení rozvďáku, tak mě na tenerce skočil :!: Ale to už by si nenastartoval ani studený, myslím. Vařím z vody, kulový tomu rozumím. :?
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

Smes jsem daval podle svicek ted je optimalni ... no zkusim dnes jeste ty stare svicky ale na tech novych mam najeto cca 300 km a nebyl zadny problem tak bych videl problem jinde
yuri13
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri13 »

3.5 - 4.5 otáčky je u Freewinda normální, měly by být asi 3 rovné, ale na to to snad nikomu tady moc dobře nejelo.. :D Ale jak říká Sinner, koukl bych na podtlaky.. Pokud ti na PREE bude jezdit motorka normálně, tak je to jasné (v této poloze je vyřazen podtlakový ventil na nádrži a přísun paliva tak řídí jen jehlové ventily v karburátorech, ničemu to nevadí, jen s tím nenechávej motorku raději nikde dlouho stát).. Pokud by to tak bylo, pak je problém v tom, že jsou podtlakové hadičky špatně pospojované, některá není zapojená správně nebo vůbec, evt. je nějaká uskřinutá a nemůže přes ní vzduch.. :ugeek:
http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=3505

FREE spirit + FREE road = Freewind :)
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

Moto nejede ani na na polohou kohoutku na zalivani karburatoru to byla jedna z prvnich veci co jsrm zkousel jelikoz mam uz jen cca 3 litry benzinu v moto ( zadny bordel v nadrzi nemam) pred natankovanim plne Jsem nadrz vypustil a vycistil
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

Ma nekdo z vas svicky CR9EIX nebo vsichni mate 10 ted jsem dal stare svicky a zda se ze moto normalne jede ale neni mi jasne proc to nejede s novyma jedibe ze by potrebovaly bohatsi smes na idealni zapaleni ... jinak me nic nenapada ... nebo jsou obe 2 v coudu
Dave842

Příspěvek od Dave842 »

Freewind je asi nepobral.. :D

S tou směsí bych neřek..to by muselo zapalovat teda doost jinde aby to nezapálilo vůbec. A pokud ti se stejnou směsí jede teď, tak bych spíš viděl chybu v těch svíčkách.
D@VE
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

Asi jsem nasel problem rozebral jsem karbce a ty jsou v poradku tak mi to nedalo zhodil jsem bocni kryt motoru a zjistil sem ze rozvody jsou preple jako krava su dal sem napinak a ta mrcha se rozletela ulomily se z nej 2 hlinikove packy co drzi perko ktere zajistuje uvnitr napinaku pruzinu tudiz se napinak vzpricil a a dorvak rozvody na byka a tim znicil i voditko retezu takze obednavam rozvody a budou se menit ... jen porad nemuzu najit nikde druhy ulomek napinaku ... takze asi pujde i hlava dolu abych zkontroloval jestli ji ulomek neco neproved ... a pokud se mi ho nepodari najit bude se pulit motor ... coz se mi ani trochu nechce
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

Tak bud rád že jsi na to přišel ted a ne na vyjíždce.Akorat mi přijde divny že se to stalo po přetesnení napínáku.Neudelals nekde chybu?
x x x jinak to neumim
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

nejsem si vědom chyby .. napínák jsem neotočil, dal jsem ho jak byl. Myslím si že byl nejspíš načlý a tím jak jsem ho vytáhl a pohýbal s ním tak to byla ta poslední kapka, ale když jsem ho tam dával vůbec jsem si nevšiml, že by byl ulomeny nebo tak něco. A navíc tam šel úplně v pohodě. Tak neví kde nastala chyba. Každopádně musím koupit novy řetěz napínák a vodítko řetězu.

Je tady někdo kdo si dělal rozvody sám a nedával to do servisu ? potřebuju se zeptat jak je to s ryskami jestli tam jsou origo rysky nebo podle čeho se nastavuje rozvod se mi povedlo pootočit motorem (proti směru otáčeni motoru takže rozvod mohl přeskočit) když jsem sundaval lamely spojky, abych se podíval zda úlomek není někde zapadly ve spojce.
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

hroch píše:Tak bud rád že jsi na to přišel ted a ne na vyjíždce.Akorat mi přijde divny že se to stalo po přetesnení napínáku.Neudelals nekde chybu?
Ja na to přišel při vyjiždce, že moto nejede :( jel jsem do obchodu a zpět :D
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Zbyna píše: Je tady někdo kdo si dělal rozvody sám a nedával to do servisu ? potřebuju se zeptat jak je to s ryskami jestli tam jsou origo rysky nebo podle čeho se nastavuje rozvod se mi povedlo pootočit motorem (proti směru otáčeni motoru takže rozvod mohl přeskočit) když jsem sundaval lamely spojky, abych se podíval zda úlomek není někde zapadly ve spojce.
Rimerák to dělal, a je to tady někde i s fotkama,alejemu seto nepootočilo. Ten napínák před opětovným nasazením zpět je potřeba ručně zamáčknout. Tedy tak jsem to aspoň slyšel, osobně jsem tu součástku nikdy neviděl jinak než na fotce a nebo z venku namontovanou nna bloku. On si potrom tu správnou vůli nastaví sám.
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

jaky je zvit na matici co drzi zapalovani ke klice ? opacny ani za boha ji nemuzu povolit.
a v manualu to nemuzu najit
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Ahoj, jediný co mě napadá je to, že jsi ten napínák namontoval špatně. To znamená, že jsi neodšrouboval na jeho konci ten šroubek (10ka klíč). Pod tímto šroubkem se schovává šroubek s rychlým závitem, který musíš ručně vyšroubovat, čímž napínací tyčka napínáku zajede dovnitř. Pořád to musíš držet, napínák nasadit, přišroubovat ho a až potom pustit. Tyčka z napínáku vyjede a napne řetízek tak, jak má. Potom teprve tento malý šroubek zavíčkuješ (pozor, pod tím šroubem je taky těsnění).
Pokud jsi napínák vyndal a pak ho bez téhle operace opět vložil a přitáhnul, brutálně a na maximum jsi napnul řetízek a je jasné, že něco nevydrželo.

PS víčko na boku levého karteru má údajně závit normální, akorát neznám nikoho, komu se to podařilo tím imbusem povolit. Naopak znám 2 lidi, co to vyřešili tak, že do toho víčka vyřízli flexou drážku, vyrobili si z plocháče brutus klíč a potolili to takhle. Potom si nechali vyrobit víčko nový, antikorový.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

napínak jsem namontoval tak jak se montovat má.. musel byt načly a ja si toho nevšiml nebo už nevim. Ve vysledku je to jedno. Moto mam už měsíc rozebranou a čekám na díly ( dorazí až na začátku června :( )
Zapalko mam už taky dole (jsem si utočil na něj stahovák) motor jsem pořádně vypláchl naftou (abych veškeré špony dostal ven) vše už mam nachystané na vměnu rozvodu jak dojdou díly tak si rubnu po návratu z práce ještě noční v garáži protože mě štve že nemůžu jezdit
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Snad to tedy bude v pohodě. Dej vědět, až dorazí díly a dáš to do kupy.
Zbyna
Big motorkář

Příspěvek od Zbyna »

Jo jo napisu uz se tesim jak maly az se zase projedu ...
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Tomu rozumím...zažívám teď něco podobnýho. V zimě jsem si koupil motor a nafukovací člun a už se těším, až se projedu na Slapech nebo na Vltavě jako takový.
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Rimmerak píše:Tomu rozumím...zažívám teď něco podobnýho. V zimě jsem si koupil motor a nafukovací člun a už se těším, až se projedu na Slapech nebo na Vltavě jako takový.
Ty mas vudci list na mala plavidla? Nebo zatim to risknes?
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

Do 5 koní nepotřebuješ ne?Bych si chtel pujčit příští rok lod na tyden, :P
x x x jinak to neumim
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

hroch píše:Do 5 koní nepotřebuješ ne?Bych si chtel pujčit příští rok lod na tyden, :P
Batuv kanal ? Nevim ale mam dojem ze na verenych vodach bez vijimky vsechno co ma zavesny motor. Ale dot mozna ze kecam. Msme tady kluka co se tim zabyva. Zeptam se ho.
šimi

Příspěvek od šimi »

Sinere,do "nějakého počtu koní" stačí na Baťově kanálu jedno proškolení a můžeš vyrazit.A pronajmou Ti klidně Hausbót.
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

šimi píše:Sinere,do "nějakého počtu koní" stačí na Baťově kanálu jedno proškolení a můžeš vyrazit.A pronajmou Ti klidně Hausbót.
Jo to jsem myslel, to neni verejne. Kamos tam takhlr byl. A moc se mu to libilo
Rimmerak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rimmerak »

Sinnere, mám vůdce malýho plavidla s neomezeným výkonem, i na moře do 0,75 námořní míle. V Český republice na cokoliv do 5HP a 1 tuny nepotřebuješ vůbec nic. Já jsem si koupil 3,2m nafukovací člun s hliníkovou podlahou a 5HP závěsný motor. Parádně se to totiž vejde do auta. Chci to hlavně do Chorvatska (proto jsem si dělal ty papíry) ale chci se projet i na Vltavě, do Kralup nad Vltavou to mám 15km.
Každopádně všude možně ti jen na občanku půjčí loď, která je velká skoro jako tvé živobytí - tramvaj :-) Já jezdi ve škole na tom Tarponu 37 a 42 a je to docela mazec. Když jsem se dozvěděl, že to mají zavřený na 12km/h a půjčujou to na občanku, docela mi spadla brada :-D http://www.vltavaslodi.cz/cs/ http://www.moravaslodi.cz/
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Rimmerak píše:Sinnere, mám vůdce malýho plavidla s neomezeným výkonem, i na moře do 0,75 námořní míle. V Český republice na cokoliv do 5HP a 1 tuny nepotřebuješ vůbec nic. Já jsem si koupil 3,2m nafukovací člun s hliníkovou podlahou a 5HP závěsný motor. Parádně se to totiž vejde do auta. Chci to hlavně do Chorvatska (proto jsem si dělal ty papíry) ale chci se projet i na Vltavě, do Kralup nad Vltavou to mám 15km.
Každopádně všude možně ti jen na občanku půjčí loď, která je velká skoro jako tvé živobytí - tramvaj :-) Já jezdi ve škole na tom Tarponu 37 a 42 a je to docela mazec. Když jsem se dozvěděl, že to mají zavřený na 12km/h a půjčujou to na občanku, docela mi spadla brada :-D http://www.vltavaslodi.cz/cs/ http://www.moravaslodi.cz/
:o :o :o :P
Špica, docela ti závidím. Já jsem jel a řídil jen takovou malou prdlavku kdysi taky v Chorvatsku 1997. Měli jsme ji půjčené dvě lodě na celý den a bylo to docela super. Řekli nám kudy a kam můžeme, hodili ješte jeden kanistr s beálem kdyby nám došel a pakujte. Ani to nebylo drahé, tenkrát jsme platili něco kolem 1200 stovek+benál. Ale půjčit si to bez někoho kdo tomu aspoň trochu nerozumí bych si nelajzl, přeci jen to není pramička na Tálinskym rybníce. :)
Odpovědět