Po kúpe Freewinda a spravení asi 1500-2000 km u mňa nastávajú prvé problémy, pre ktorých vyriešenie potrebujem poradiť. Situácia sa čím ďalej, tým viac zhoršuje a rád by som to teda čím skôr vyriešil.
1. Najväčší problém je v občasnom problémovom štartovaní: Napr. Ráno sadnem na motorku, použijem sytič pre bezproblémové štartovanie, čo sa aj stane. Naštartujem na prvý chyt. Pojazdím, medzitým sytič vypnem. Problém ale nastane, keď mi náhodou motor zhasne či už v dôsledku nízkych otáčok, skorého zatlačenia sytiča, atď. Po takomto náhodnom zhasnutí motora je naozaj veeeeeeeeeeľký problém so štartovaním. Ako som spomínal, čím ďalej, tým je to horšie, to znamená, že to druhé štartovanie trvá stále dlhšie a dlhšie.
2. Napadlo ma skontrolovať sviečky. Ten, od koho som XF kúpil, vravel, že sviečky sú nové, no po ich vytiahnutí som zistil, že sú čierne, zanesené.
3. Čím ďalej, tým väčšia spotreba.
4. Pri nízkych otáčkach (napr pri zaradenej vyššej rýchlosti) a následnom pridaní plynu sa z motora ozýva čudný zvuk - cukanie. (Tento problém ale podľa mňa nesúvisí s predošlými 3-4, šlo to tak od "nova").
Žiadny iný nedostatok som si nevšimol.
- Motorka nedymí, výkon v poriadku, filter čistý, karburátor čistý, nič netečie, sériový výfuk nestrieľa.
Zatiaľ mám s týmto strojom veľmi málo skúseností. Poraďte prosím, na čo sa pozrieť.
Vopred Ďakujem

Taktiež by som rád spoznal niekoho z Prešovského kraja s podobným strojom. Ak sa niekto nájde, budem rád, ak ma skontaktuje