ZKRAT?
ZKRAT?
Zdravim vsechny Freewind jezdce, poridil jsem po zvazovani vsech pro a proti tento uzasny stroj a zacinam vychytavat mouchy po predchozim majiteli. Mam tento problem: pri plnym rejdu doprava, zapnutym zapalovani a vymackly spojce moto nastartuje. pri bezicim motoru a plnym rejdu doprava se ozyva jakoby starter, nekde to musi zkratovat ale pri vizual obhlidce jsem nic neobjevil, nevite nekdo?
chova se to presne stejne pokazdy kdyz dam plnej pravej na doraz. Jinak bezne starty a beh motoru uplne v poho. Dik za radu. Marcwald
chova se to presne stejne pokazdy kdyz dam plnej pravej na doraz. Jinak bezne starty a beh motoru uplne v poho. Dik za radu. Marcwald
- yuri13
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: ZKRAT?
Vítej v našich řadách..
Osobně bych začal tím, že rozebereš oba domečky na řidítkách a důkladně vyčistíš všechny přepínače a tlačítka v nich.. Ideálně třeba čistidlem na řetězy, nebo tak.. Pa prostříknout KONTAKTOLem a nakonec do nich fouknout trochu CONCORu.. Mno.. Co hlavně vyčisti je spínač na spojkové páčce, ten bývá pěkně zanesený marastem.. Ještě vyzkoušej, zda některý z kabelů není zbytečně moc napnutý, že by mohl třeba tahat za některý z konektorů a tím ovlivňovat jeho převod..
Ale třeba ti někdo poradí lepší.. Tak jízdě zdar!
Osobně bych začal tím, že rozebereš oba domečky na řidítkách a důkladně vyčistíš všechny přepínače a tlačítka v nich.. Ideálně třeba čistidlem na řetězy, nebo tak.. Pa prostříknout KONTAKTOLem a nakonec do nich fouknout trochu CONCORu.. Mno.. Co hlavně vyčisti je spínač na spojkové páčce, ten bývá pěkně zanesený marastem.. Ještě vyzkoušej, zda některý z kabelů není zbytečně moc napnutý, že by mohl třeba tahat za některý z konektorů a tím ovlivňovat jeho převod..
Ale třeba ti někdo poradí lepší.. Tak jízdě zdar!
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na kabely od spínače startéru.. může být někde poškozen a při plném rejdu se dotýká rámu... tím se uzavře obvod a může dojít k točení startéru..
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze starter je spinany plusem takze kdyby se dotkl kostry tak shori pojistka,ale treba se pletu Jinak se určite podivej na kabelaz u krku rizeni .Ale je my divny že by starter tocil za behu kdyz nemas zmačklou spojku jedine ze by nebyl funkčni spinač spojky
x x x jinak to neumim
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
To je taky možnost.. pokud točí při nezmáčknutý spojce a běžícím motoru, tak bude někde chyba... že se spíná plusem jsem nevěděl.. myslím, že se spíná přez relé, a jestli se prorazily oba dráty co jsou v bužírce a dotýkají se rámu, tak se "spojí" a relé sepne...
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, to mi nedošlo, omlouvám se, ale mohou se spojit mezi sebou v té bužírce. Můžou být třeba natržené izolace a jak se kabel napne, tak se spojí....
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
jojo.. takže resumé: Prohlídnout ty krabičky a projít dráty... Radil bych sundat všechny plasty a projít všechno, když už to bude dělat... Jestli se majitel před ním zrovna dvakrát nestaral může tam být nějaká další bota, aby ho to pak nenechalo někde...
no tak podle vsecho na 99% uplna blbina ktery sem si driv nevsimnul = kdyz sou riditka na doraz tak se opre tlacitko starteru o nadrz, jen lehce ale staci to aby to zacalo startovat, coz asi ale nema byt vlasnost? vsiml sem si ze riditka sou tim padem asi lehce posunuta, podlo toho vroubkovani na nich uprostred to neni uplne symetricky, ale nevim jestli bych to nejak nerozhodil, nezda se mi ze by to nekam tahlo...
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš to tak, že jsou posunutá na jednu stranu, takže nejsou chycená přesně uprostřed a nebo že jsou ohnutá ? Jestli jsou posunutá, tak povolit 4 šrouby na brýlích a srovnat, nic složitého, a pokud jsou ohnutá, buď sundat z motorky a narovnat například pomocí nastrčené trubky, nebo koupit nová
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby byla hnutá tak víš jak to poznáš ? Na brýlích máš ty 4 šrouby, tak přilož na každé straně k šroubu blíže k nádrži provázek a natáhni na konec řídítek... vzdálenost můsí být stejná, jestli není, řídítka jsou hnutá.. já je měl třeba o centimetr a ani jsem o tom při jízdě nevěděl...
Premeril jsem, tak to nevypada ze by byla hnutá, tak jsem je povolil a kousek soupnul tak to bych rekl ze vyreseno
Díky
Díky
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Když můžu, pomůžu