pneu
Re: pneu
No jasně, že kůňáček.... Jinak ta hovězina je přesně ono..tl. aspon 2,5-3mm a když jí namočíš, tak se krásně tvaruje a než jí procvakneš, tak musíš vzít sekyru nebo mačetu a to sakra nabroušenou.... Vikingové a Normani v 8.-9. století používali na opláštění přilbic a štítů hovězinu o tl. větší jak 4mm nebo ji vrstvili a rekonstrukcí bylo prokázáno, že životnost v boji po zásahu mečem, sekerou i těžkým šípem dalekonosného luku, byla naprosto na straně hověziny na rozdíl od středověkých železných pancířů...zajímací co???Rimmerak píše:No já si ty monťajzny obalil na koncích izolačkou, ale ta nemá šanci a hned se rozsápe na kousky. Pak jsem zkoušel plátek tvrdýho dřeva a ten se okamžitě rozštípal. Je tam prostě dost velikej tlak. Ty oděrky laku mi nevadí a ty groty co se vytvořili na tý nejnamáhanější části ráfku jsem přejel hladkým šmirglem, takže je to v pohodě. Po 3-4 výměně ale půjde asi ráfek do lakovny Ba né, nějak to vychytám. Ta kůže vypadá hodně zajímavě a zrovna minule jsem uzmul u přítelkyně pravou hovězí ze zkracování popruhu na sedle pro koně. Jen mi to nenapadlo.
(To sme dvojka co, by mě zajímalo kdo zvládne větší "enduro vložky". Jestli freewind nebo koník )
Hele tvůj příspěvek z listopadu...Rimmerak píše:Ahoj. Já mám Mitas E-08, už jsem na nich najel skoro 6000km a jsem spokojen. Na silnici v pohodě, i na mokru to neni nejhorší. Neubývají i drží dobře stopu. Náklon jde až na hranu. Jediná slabina těhle gum je tráva a bláto. V mokrý trávě si s nima člověk užije kopec srandy. Ale nedám na ně dopustit. Teď sem jednou nohou přestěhován na "pravý venkov" takže si možná dozadu koupím E-07 a budu mapovat místní polní a lesní cesty. Lesy a pole sem s E08 projezdil taky, ale ta sedmička se na to hodí víc. Takže pro mě Mitas - jasná volba díky poměru cena/užitná hodnota.Meldar píše:Budu měnit pneu dám asi Metzeler Tourance ale přemýšlím taky o značce Mitas je levnější.Kdo má tady pneu Mitas?
Když máš slušný prodejce, neušetříš nic nebo tak stovku... ale taky to tak dělám-najdu si 2-3 nejlevnější ceny od-do a s tím za nima jdu a zakolik mi to daj oni....vždycky se dohodnem.. dokonce jsem už dostkrát nakoupil levněji a nejenom gumy než byla nejlevnější cena na netu. Ale chce se to znát s majitelama prodejen nebo prodavači a taky tam nějakej ten peníz (více) historicky nechat....martin píše:Než si objednáte pneumatiky v pneuservisu, koukněte nejdřív na e-shopy (Sinner jich tam nandal habakuk), ušetříte pěkných pár stováků. Mě třeba ty Metzelerky vyšly dohromady na 5 tisíc.
Hmmm tak já fanda Metzelerek jsem včera došel k názoru, že moje další sada na jaro budou Continental Trail Attack...vyhrály poslední testy v Motorradu a suveréně pobily všechny renomované výrobce téměř ve všech kriteriích, krom testu na mokru-to skončily 3. za Metzeler Tourance EXP (1.) a Michelin Anakee II (2.)....Rimmerak píše: Heh, no to sem se do toho namočil. Už nikdy neslibovat No jo, tak moc sem si o gumách teď čet a zjištoval, že sem stejně zradil Mitas
Taky jsem po nich vloni koukal, byla to úplná novinka a super testy, ale nedělají rozměry pro Freewindy (nebo aspoň tenkrát nedělali).traxxas píše:Hmmm tak já fanda Metzelerek jsem včera došel k názoru, že moje další sada na jaro budou Continental Trail Attack...vyhrály poslední testy v Motorradu a suveréně pobily všechny renomované výrobce téměř ve všech kriteriích, krom testu na mokru-to skončily 3. za Metzeler Tourance EXP (1.) a Michelin Anakee II (2.)....
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Sám sem zvědavej konačná cena mi vyšla na 1750 i s dovozem a na dobírku.....koukal sem že si z Makotřas,kousek tam sem kupoval freewinda,z Buštěhradu neznáš ho náhodou...od Milana Vydry??Rimmerak píše:Paráda. Tak pak napiš dojmy.
Tak pro ty, kdo neměli možnost test pneu pro cest. endura číst ( Motocykl 1/2009)to dopadlo takhle ( 110/80 R 19 + 150/70 R 17): 1. Continental Trail Attack (329 b), 2. Metzeler Tourance EXP (299 b), 3. Pirelli Scorpion MT 90 (293 b), 4-5. Bridgestone Battle Wing (287 b), 4-5.Dunlop Trailmax D 607 (287 b), 6. Michelin Anakee II ( 275 b), 7. Avon Distanzia (269 b). Testováno -na suchu-na mokru-každé zvlášť, na okruhu při stylu jízdy normal-sport , datarekordink a střídání jezdců na 8 totožných moto-BMW GS 1200-: ovladatelnost, přesnost řízení, přilnavost v náklonu, přilnavost při akceleraci, chování v mezní oblasti, tendence k postavení, stabilita v zatáčkách-cestovní-sport-spolujezdec, stabilita na rovině, zpomalení. Krom toho test opotřebení 4 300km/týden na trase v běžném provozu-okresky, dálnice.... Zvlášt upozorňovali na hodnoty zpomalení=brzdná dráha, byť nebyly bodově zvýhodněny, jako na velmi důležitou veličinu.
Závěr-cituji: "Vítězem na body se v našem velkém srovnávacím testu pneumatik stává s jasným náskokem Contitental Trail Attack. Kromě působivého představení na suché silnici přesvědčuje i nejlepšími hodnotami opotřebení. I za deště sice Trail Attack fungují docela dobře, zde se ale musí spokojit s 3. místem. Metzeler Tourance EXP má velký náskok před druhým nejlepším obutím do deště Michelin Anakee II, které jsou však na posledním místě v opotřebení. Jako doporučení zůstává: pro všestranné polykače kilometrů Continental Trail Attack. Pro koho není výdrž tak důležitá a klade větší důraz na skvělé vlastnosti během deštivých dnů, tomu nejlépe poslouží Metzeler Tourance EXP."
PS: jakési hrubé vodítko pro ty z vás, kdo jezdí tu určitou značku a typ, byť v jiném rozměru...+- to bude podobné...( Michelin, Metzeler, Dunlop,...atd).
Závěr-cituji: "Vítězem na body se v našem velkém srovnávacím testu pneumatik stává s jasným náskokem Contitental Trail Attack. Kromě působivého představení na suché silnici přesvědčuje i nejlepšími hodnotami opotřebení. I za deště sice Trail Attack fungují docela dobře, zde se ale musí spokojit s 3. místem. Metzeler Tourance EXP má velký náskok před druhým nejlepším obutím do deště Michelin Anakee II, které jsou však na posledním místě v opotřebení. Jako doporučení zůstává: pro všestranné polykače kilometrů Continental Trail Attack. Pro koho není výdrž tak důležitá a klade větší důraz na skvělé vlastnosti během deštivých dnů, tomu nejlépe poslouží Metzeler Tourance EXP."
PS: jakési hrubé vodítko pro ty z vás, kdo jezdí tu určitou značku a typ, byť v jiném rozměru...+- to bude podobné...( Michelin, Metzeler, Dunlop,...atd).
- Rimmerak
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo, fakt? Milan Vydra se mnou chodil na základku. Tedy o dva nebo tři roky vejš. Ani jsem nevěděl, že měl Freewinda. Znám ho jen z tý základky a to už je let. Ale je div, že jsem si ho nikdy nevšimnul...
Jak je to dlouho, co jsi ho od něj kupoval?
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
No na podzim v listopadu,mám ho uplně chvilku,najel sem na něm 350 kmRimmerak píše:Ty jo, fakt? Milan Vydra se mnou chodil na základku. Tedy o dva nebo tři roky vejš. Ani jsem nevěděl, že měl Freewinda. Znám ho jen z tý základky a to už je let. Ale je div, že jsem si ho nikdy nevšimnul...
Jenom mě to tak napadlo jestli ho neznáš když bydlíte od sebe upně kousek a řikal že ho měl asi 3 roky.....no vidiš jak je freewind svět malej
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
Conti escape čistá cena 1638,- o 500 víc než ta mitaska 08 a co sem přečet tak si myslim že dobrý pneu za slušnej peníz,hlavně mi poradil rimmerak,tak díky .Budu jí mít tak za tejden,psali mi email že jí objednali od výrobce a pošlou koncem tohodle týdne.traxxas píše:A jakou tu Conti jsi objednal?hace píše:Sám sem zvědavej konačná cena mi vyšla na 1750 i s dovozem a na dobírku..Rimmerak píše:Paráda. Tak pak napiš dojmy.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
No tak to jsem pořádně slepej, nebo na něm jezdil vždy, když jsem jel jinudy Hlavně ať slouží a jsi s ním spokojenej. Někdy se můžem projet, v Litvínově to trošku znám,na Písečný měla donedávna přitelkyně babička s dědou chatu. Protržená přehrada je krásná, Fláje ještě víc
- hace
- Big motorkář
- Kontaktovat uživatele:
No spokojenej sem,jenom sem ho ted stratoval asi po měsíci a půl a trvalo to asi 30 sec.Ale pak pohoda,možná než to všechno nasálo jinak dost good stav si myslim je to ´98 a má nalítáno 20500,jestli je to pravda No projet se můžem,v litvínově sme dva s freewindem...už se těšim na jaro a taky na to nový pneu,včera ho poslaliRimmerak píše:No tak to jsem pořádně slepej, nebo na něm jezdil vždy, když jsem jel jinudy Hlavně ať slouží a jsi s ním spokojenej. Někdy se můžem projet, v Litvínově to trošku znám,na Písečný měla donedávna přitelkyně babička s dědou chatu. Protržená přehrada je krásná, Fláje ještě víc
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
No tak to mě taky nechce takhle v zimě nastartovat. Musí se to tak pětkrát krátce protočit s plným sitičem, pak počkat a pak to za chvíli protočit znovu a už to chytne, ale hned to chcípne. Na další protočení to už chytne a jede Ale zkoušel jsem to za zimu jen jednou, nač ho trápit, v létě chytá na poprvý.
Tak ať slouží a ať jsi spokojenej s pneumatikou.
Tak ať slouží a ať jsi spokojenej s pneumatikou.
Našel jsem tento odkaz http://www.motorkar.net/motopneu-contin ... -29.0.html
Chci koupit 100/90-19M/C 57H Continental Trail Attack ale mám pohybnosti má označení TL což znamená bezdušová pneu.Tak nevím jestli ji můžu použít.Poraďte mi?
Chci koupit 100/90-19M/C 57H Continental Trail Attack ale mám pohybnosti má označení TL což znamená bezdušová pneu.Tak nevím jestli ji můžu použít.Poraďte mi?
Tady se prodávají origo plastové návleky,Rimmerak píše:No já si ty monťajzny obalil na koncích izolačkou, ale ta nemá šanci a hned se rozsápe na kousky. Pak jsem zkoušel plátek tvrdýho dřeva a ten se okamžitě rozštípal. Je tam prostě dost velikej tlak. Ty oděrky laku mi nevadí a ty groty co se vytvořili na tý nejnamáhanější části ráfku jsem přejel hladkým šmirglem, takže je to v pohodě. Po 3-4 výměně ale půjde asi ráfek do lakovny Ba né, nějak to vychytám. Ta kůže vypadá hodně zajímavě a zrovna minule jsem uzmul u přítelkyně pravou hovězí ze zkracování popruhu na sedle pro koně. Jen mi to nenapadlo.
(To sme dvojka co, by mě zajímalo kdo zvládne větší "enduro vložky". Jestli freewind nebo koník )
http://www.peisarpneu.cz/html/cenik_2.php?id_kat=7
a ještě jsem kdysi viděl takové silonové půlměsíce, ale to se nedalo sehnat.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Jestli si pamatuju, tak je mám taky bezdušový, a prostě do nich mám vložený duše.Meldar píše:Našel jsem tento odkaz http://www.motorkar.net/motopneu-contin ... -29.0.html