Výstražná světla
- Dave842
- Dustojník hvězdné pěchoty
Výstražná světla
Ahoj,
už nemám co roupama dělat, tak mě napadlo udělat výstražky. Myslím, že se občas celkem shodí
Chtěl bych to udělat podle schémata níže. Problém ale nastal, když jsem zjistil, že náš přerušovač není na tuto věc stavěný. Proto teď sháním přerušovač i na 4x21W. Nemáte nějaký tip? Nejlépe co nejlevněji
už nemám co roupama dělat, tak mě napadlo udělat výstražky. Myslím, že se občas celkem shodí
Chtěl bych to udělat podle schémata níže. Problém ale nastal, když jsem zjistil, že náš přerušovač není na tuto věc stavěný. Proto teď sháním přerušovač i na 4x21W. Nemáte nějaký tip? Nejlépe co nejlevněji
- Přílohy
-
- 17710_schemasimple.gif (5.24 KiB) Zobrazeno 13109 x
D@VE
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výstražná světla
10 sekund na googlu http://www.novelmoto.cz/novelmoto/eshop ... dovy-4x21W ... Jinak nápad zajímavej... zima je dloihá, možná se inspiruji
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
- Dave842
Jo, díky. To jsem taky našel. Ale půjdou do toho zakomponovat i normální blinkry?
Ale jak se na to dívám, tak asi jo..
Ale jak se na to dívám, tak asi jo..
D@VE
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že jo.. zeptám se kámoše a večer ti dám vedět
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
- Dave842
Tak už jsem se na to ptal. Mělo by to jít, akorát by normální blinkry blikaly rychlej, protože by byl přerušovač míň zatíženej.
D@VE
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Přerušovač musí být postavený na výstražná světla.. V tomhle zapojení výstražných světel je zátěž dvojnásobná, takže se blikání na výstražné zpomalí, což ale podle mě ničemu nevadí.. Pravda ale je, že přerušovač ve Freewovi je polovodičový a ty nebývají moc naddimenzované, takže by ho vyšší příkon 4 žárovek mohl snadno poškodit i přes to, že bude pracovat přerušovaně..
A o co jde? To zapojení, co máš na začátku nefunguje vůbec? Pokud ne, zkus místo té LEDky na indikaci použít třeba 1W žárovku.. Náš přerušovač je 2-drátový, takže se vlastně napájí využitím přirozené vodivosti vlákna žárovek..
Problémy s rychlostí blikání může také vyřešit přerušovač kompatibilní s LED blinkry.. Takový totiž na velikost odběru proudu nereaguje.. Ty levnější jsou ale zas postavené na menší odběr, dají se ale sehnat i takové, které mají reléový výstup a snesou tak zatížení i klasickými žárovkami..
Tenhle přerušovač by to měl řešit: http://www.autolamp.cz/rozdelovace-prep ... A0006.html
S ním by bylo možné použít i LEDku jako indikátor blikání výstražek.. Jen bude potřeba lehce upravit zapojení z 2-drátového na 3-drátové..
A o co jde? To zapojení, co máš na začátku nefunguje vůbec? Pokud ne, zkus místo té LEDky na indikaci použít třeba 1W žárovku.. Náš přerušovač je 2-drátový, takže se vlastně napájí využitím přirozené vodivosti vlákna žárovek..
Problémy s rychlostí blikání může také vyřešit přerušovač kompatibilní s LED blinkry.. Takový totiž na velikost odběru proudu nereaguje.. Ty levnější jsou ale zas postavené na menší odběr, dají se ale sehnat i takové, které mají reléový výstup a snesou tak zatížení i klasickými žárovkami..
Tenhle přerušovač by to měl řešit: http://www.autolamp.cz/rozdelovace-prep ... A0006.html
S ním by bylo možné použít i LEDku jako indikátor blikání výstražek.. Jen bude potřeba lehce upravit zapojení z 2-drátového na 3-drátové..
- Dave842
To schéma funguje. Akorát mě teda vůbec nedošlo, že my tam vlastně máme jenom 2 dráty.. Předělávat celou kabeláž se mi nechce teda.. Nevíte jak by to šlo udělat na ty 3? Mě zatím napadá jenom nově natahat káble k blinkrům..
D@VE
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, tak 2 a 3 drátové zapojení se liší jen tím, že 3-drátové má navíc připojenou kostru.. Naše 2-drátové se ukostřuje přes žárovky blinkrů, takže ten rozdíl je úplně minimální..
- Dave842
Jo, takže pokud tam dám ten 3 pinový přerušovač, tak akorát musím vytvořit kostru pro něj a hotovo.
D@VE
- Dave842
Takže výstražky hotovy. Všechno funguje, akorát ještě sháním nějaký levný a fešný spínač na řídítka.
Starý přerušovač jsem odstřihnul a dal jsem 3 pinový z Feldy nb Favorita, teď nevím. Jediná změna, negativní, že přerušovač cvaká. Ale při zapnutém motoru to není slyšet. Dál jsem postupoval podle schématu (viz.: nahoře). K blinkrům jsem to připojil přes svorku a schoval pod zadní plast (boxík).
Starý přerušovač jsem odstřihnul a dal jsem 3 pinový z Feldy nb Favorita, teď nevím. Jediná změna, negativní, že přerušovač cvaká. Ale při zapnutém motoru to není slyšet. Dál jsem postupoval podle schématu (viz.: nahoře). K blinkrům jsem to připojil přes svorku a schoval pod zadní plast (boxík).
D@VE
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Na tyhle přerušovače pozor, nejsou určené k venkovnímu použití, tak aby ti do něj nenateklo a blinkry nepřestaly jet.. Mě se to na 350-tce stávalo (přerušovač z nějakého vraku auta upravený pro LED blinkry), tak jsem ho musel utěsnit silikonem..
- Dave842
Jo, kouknu na to. Ale co si pamatuju, tak byl myslím zalisovanej. Kdyžtak ho oblepím izolačkou
D@VE
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
On se zalisovaně tváří, ale netěsní to minimálně kolem placek těch fastonových konektorů.. Radši to skoukni..
- Dave842
Jo určitě Ještě ho tam stejně musím přidělat, zatím tam jenom tak leží..
EDIT:Tak po roce ježdění žádný problém. Díru po šroubu na upevnění jsem zasilikonoval. Kotakty mám obtáhlý smršťovačkou.
EDIT II: I po neuvěřitelných 11tis. km a 3 letech pořád fungují
EDIT:Tak po roce ježdění žádný problém. Díru po šroubu na upevnění jsem zasilikonoval. Kotakty mám obtáhlý smršťovačkou.
EDIT II: I po neuvěřitelných 11tis. km a 3 letech pořád fungují
D@VE