Sinner píše:Na švýcary jsem samo koukal, ale nejak mne nenadchly. Mikov taky zrovna žádná sláva. Ty dva spodní kousky vypadají pěkně docela pěkně.
Kvalita švýcarů je velmi dobrá (alespoń těch se kterými jsem měl co do činění) a výrobců je celá řada, ne jen victorinox. Špatně nevypadají některé nože Wenger. Například i trochu větší (120 mm)
http://www.kupwenger.cz/kupwenger/eshop ... -57-Hunter. Stránky stojí za zkouknutí. Každý nůž je vcelku slušně ukázán na videu.
Při nakupování nože se těžko radí. Každému sedí v ruce a oku lahodí něco jiného. Z jara měl můj šéf padesátiny a projevil zájem o nějakou univerzálnější kudlu, která by se hodila i na výšlapy do přírody. Návrhy kolegů objednat na netu japonskou dizajnovku jsem jim rozmluvil a tak nákup padl na mně.
Času už bylo velmi málo, takže jsem opakovaně obrazil pár prodejen a obhlédl všechno, co bylo k mání. Univerzálnost jsem nakonec vyřešil šalamounsky. Koupil jsem jeden victorinox s asi dvaceti funkcemi a k tomu jednu pořádnou kudlu z pružinové oceli od nožíře. Na první pohled mě úplně nenadchla, ale až jsem ji pořádně ohmatal (v tom nožířství jsem byl 3x

), tak se mně zalíbila. Do předání jsem ji měl pár dnů doma na hraní a nakonec jsem se s ní hodně těžko loučil

. Šéf je s ní asi také spokojený. Usuzuju tak z toho, že mně jednou volal ze svačinky v terénu, že se s ní dobře pokrajuje uzená bokovina

Aby také ne, chlupy na ruce holila bez problému...