Zdvihnutie riadidiel

Odpovědět
mercury6.3

Zdvihnutie riadidiel

Příspěvek od mercury6.3 »

Nazdar všetci,
potrebujem poradiť. Meriam 178cm, keď sa postavím do stupačiek, som pokrčený ako hajzlák, potreboval by som buď podložky pod riadidlá, alebo vyššie riadidlá. Máte s tým niekto skúsenosť, kde zohnať a za koľko, prípadne foto? Dík za pomoc.
martinbrejcha
Dustojník hvězdné pěchoty

Re: Zdvihnutie riadidiel

Příspěvek od martinbrejcha »

no, co bych měl říkat já, Plukovník, nebo Ovin :mrgreen:

ale podložky se dají koupit kdekoli, třeba tady
http://eshop.motoline.cz/cs/drzaky-redu ... promx.html
nebo oměřit a pokud máš šikovnýho nástrojaře, nechat vyrobit. Ale to se asi nevyplatí,
i ta flaška bude dražší.....

nebo pohledej univerzální řídítka 22mm, já měl vyšší a širší a bylo to fajn.
Když jsem sednul na jinýho Freewinda, tak mi připadal nepřirozeně.
Teď na ST mám taky podložky + širší řídítka a paráda.

Maty
mercury6.3

Příspěvek od mercury6.3 »

Dík za odpoveď,
nepamätáš si náhodou rozmery riadítok? Prípadne o koľko maximálne môžem zdvihnúť riadidlá podložkami aby bola kabeláž OK?
Plukovník

Příspěvek od Plukovník »

[quote="martinbrejcha"]no, co bych měl říkat já, Plukovník, nebo Ovin :mrgreen:

Bas ba....píčo i na Dakarovi stojím jak ohnutej roxor- mám cca 195 cm.....potřeboval bych to zvednout o cca 15- 20 cm...dělá se něco????
:lol: :lol: :lol: :lol:
s mojí vejškou je to těžký...ale na vánoce dostane Dakárek taky cca 3,5 cm....aspoň...neb je kabeláž daná... :| :mrgreen:
Maty- časem to vidím na 1150 nebo 800 GS :mrgreen: :mrgreen: pokecáme
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

1100 nebo 1150 mně straší už roky. ;)
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
yuri13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri13 »

martinbrejcha píše:no, co bych měl říkat já, Plukovník, nebo Ovin :mrgreen:

ale podložky se dají koupit kdekoli, třeba tady
http://eshop.motoline.cz/cs/drzaky-redu ... promx.html
nebo oměřit a pokud máš šikovnýho nástrojaře, nechat vyrobit. Ale to se asi nevyplatí,
i ta flaška bude dražší.....

nebo pohledej univerzální řídítka 22mm, já měl vyšší a širší a bylo to fajn.
Když jsem sednul na jinýho Freewinda, tak mi připadal nepřirozeně.
Teď na ST mám taky podložky + širší řídítka a paráda.

Maty

Já mám taky 190cm a jde to, jen to chce se před jízdou a po ní trohcu protáhnout.. :D Osobně mám ale jiná řidítka, která jsou sama o sobě o 1cm vyšší, tak alespoň něco.. :D
http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=3505

FREE spirit + FREE road = Freewind :)
Dave842

Příspěvek od Dave842 »

Taky patřím do kategorie 195 cm :D Já jsem zvyklej z kola, takže stojím na pokrčených nohách :D
D@VE
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Tak já mam taky okolo +- 175 cm... a pocitově mi taky připadá, že sou řídítka nízko - nestojím uplně rovně, tudíž se mi mašina tak dobře nevede :-/ Na 125ccm motardu co jsem měl předtím, to bylo lepší ;-)
Motorka prodaná :-( .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná :D
martinbrejcha

mercury6.3 píše:Dík za odpoveď,
nepamätáš si náhodou rozmery riadítok? Prípadne o koľko maximálne môžem zdvihnúť riadidlá podložkami aby bola kabeláž OK?
hele, to může bejt i kus od kusu.
Povol šrouby a vyzkoušej to...nejlépe ve dvou lidech.
Přední hadici vyměň za panceřku, budeš koukat, jak se zlepší účinek brzdy
a dráty se dají opatrně natáhnout :mrgreen: ....dělám ve fabrice na kabelové svazky,
vím o čem mluvím......
Maty
martinbrejcha

Plukovník píše:

Bas ba....píčo i na Dakarovi stojím jak ohnutej roxor- mám cca 195 cm.....potřeboval bych to zvednout o cca 15- 20 cm...dělá se něco????
s mojí vejškou je to těžký...ale na vánoce dostane Dakárek taky cca 3,5 cm....aspoň...neb je kabeláž daná... :| :mrgreen:
Já mám na ST vyšší a širší řidítka + podložky a jde to. Samo, že jsem trošku ohnutej, ale oproti XF obrovskej skok dopředu.

co se týká majitelů XF, kratší přepákování + podložky pod řidítka+podložky do vidlic a bude to dospělá motka. Já jsem to promýšlel
s mehanikem, do 5.000 kč to jde pořešit. Ale mě nevyhovoval ten jednovál, takže jsem to ojebal jinak...koupí ST :lol:

Plukovníku, velká brambora je fajn....na asfalt, nějakou tu šotolinku....ale na bláto a výjezdy nicmoc. je to mrdka těžká a neforemná.
Pokud chceš pokračovat v ježdění off, přiber do garáže LC8, ale 950 s karburátorem, ne 990. Tý se všichni zbavujou a kupujou starý
950-ky s karburátorem.....
Pokud ti stačí výkonově, tak si nech dakara. Budeš u spousty ostatních motorek vzpomínat na podvozek dakara....Nebo zkus pojezdit
nějakou voňavku Afriku, ta by ti sedla. Nic proti F800GS, ale...........
...těším se, jestli vyjde tenhle koncept a jestli Yamaha přijde s nějakou přijatelnou cenou, ne jako s modelem 1200Supertenere :(
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... D384M&NR=1
Maty
J-Fox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J-Fox »

martinbrejcha píše:
Plukovník píše:

Já mám na ST vyšší a širší řidítka + podložky a jde to. Samo, že jsem trošku ohnutej, ale oproti XF obrovskej skok dopředu.

co se týká majitelů XF, kratší přepákování + podložky pod řidítka+podložky do vidlic a bude to dospělá motka. Já jsem to promýšlel
s mehanikem, do 5.000 kč to jde pořešit. Ale mě nevyhovoval ten jednovál, takže jsem to ojebal jinak...koupí ST :lol:

Plukovníku, velká brambora je fajn....na asfalt, nějakou tu šotolinku....ale na bláto a výjezdy nicmoc. je to mrdka těžká a neforemná.
Pokud chceš pokračovat v ježdění off, přiber do garáže LC8, ale 950 s karburátorem, ne 990. Tý se všichni zbavujou a kupujou starý
950-ky s karburátorem.....
Pokud ti stačí výkonově, tak si nech dakara. Budeš u spousty ostatních motorek vzpomínat na podvozek dakara....Nebo zkus pojezdit
nějakou voňavku Afriku, ta by ti sedla. Nic proti F800GS, ale...........
...těším se, jestli vyjde tenhle koncept a jestli Yamaha přijde s nějakou přijatelnou cenou, ne jako s modelem 1200Supertenere :(
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... D384M&NR=1
Maty

A je to tu zase. :D
Ty prostě považuješ za off potopit motorku skoro po řidítka do bahna.
Nic proti tomu ale na to jsou zase jiné motorky.
Na to co jezdím já a Petr je 1150 nebo 800 GS úplně ideální.
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
martinbrejcha

Foxi, to vůbec ne. Ale prostě mám kolem sebe dost lidí, co měněj hromadně motorky se vstřikováním za karburátory. A není to kvůli penězům. Prostě se tam asi "něco" nepovedlo. A to třeba po dvou letech používání stříkajdy.
Za další, konkrétně R1150 a R1200GS maj problém s průjezdem vodních překážek. Zase vícero poznatků z mého okolí, nevinná kaluž, kterou daly KTM, Afriky, Supertenerky, Transalpy, ale i břichoplaz V-Strom, ale R1150GS si lokly vody...a následky fatální, oprava za nějakých 30tis kč.
Vím, že už se dělá nějakej pomocnej komínek, proti loknutí, jenom upozorňuju na možný problém.
A že na takovou kaluž narazíš i na šotolince, prostě občas narazíš......

Letos jsem měl ve skupině na krocanovi 5 brambor, 2x Afrika, KTM LC8 a jden TA a byly problémy jen s BMW. Je to daný taky obutím a zkušenostma. I proto jsem lehce odrazoval zdejšího Yuriho na E-07, opravdu to letos na sedmičky nebylo.......

Maty
Odpovědět