Nastavení bohatosti směsi

Odpovědět
yuri13
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Nastavení bohatosti směsi

Příspěvek od yuri13 »

Čaute bratři v jedné stopě!

Při kontrole stroje jsem skoukl i karburátory, zda-li se u nich nehýbalo s bohatostí směsi a po nalezení odvrtaných zátek oněch "pilot screws", bylo jasno.. Opatrně jsem je zašrouboval a zjistil následující:

levý karburátor - 3.5 otáčky
pravý karburátor - 4 otáčky

Motorka jezdila bezproblémově a vykazovala průměrnou spotřebu okolo 5 litrů na 100 km.. Jenže, co je dobré udělej lepším, takže jsem samozřejmě po načtení patřičné literatury nastavil toto:

levý karburátor - 3 otáčky (později 3.25)
pravý karburátor - 3 otáčky (později 3.25)

(v manuálu píšou 3, ale chtěl jsem motocyklu trochu "přilepšit")

Výsledkem byl naprosto mrtvý "zátah" (do kopce, ale i na rovině) a nárust spotřeby.. Zkontroloval jsem tedy i svíčky a působili notně zašle.. (celkem tmavé s opotřebenými jiskřišti, typ NGK CR9EK) Tedy jsem vyměnil svíčky za nové NGK CR10EK a jednoduchou matematikou došel k tomuto:

levý karburátor - 3.75 otáčky
pravý karburátor - 3.75 otáčky

Ale pořád se mi to nezdá úplně ono a spotřeba se taky netváří úplně "pětilitrově".. Nějaké nápady? Chci ještě zkusit vrátit původní nastavení, ale u něj je každý karbec nastavený jinak a "papírové" 3 otáčky to taky nejsou..

(opravdu uvítám jakoukoliv pomoc, protože opravdu nevím, co dál)

(výfuk mám standardní a žádné úpravy na motoru nejsou, ventily a synchro byla dělané před výměnou svíček, někdy na jaře)
http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=3505

FREE spirit + FREE road = Freewind :)
šimi

Re: Nastavení bohatosti směsi

Příspěvek od šimi »

yuri13 píše:Čaute bratři v jedné stopě!

Při kontrole stroje jsem skoukl i karburátory, zda-li se u nich nehýbalo s bohatostí směsi a po nalezení odvrtaných zátek oněch "pilot screws", bylo jasno.. Opatrně jsem je zašrouboval a zjistil následující:

levý karburátor - 3.5 otáčky
pravý karburátor - 4 otáčky

Motorka jezdila bezproblémově a vykazovala průměrnou spotřebu okolo 5 litrů na 100 km.. Jenže, co je dobré udělej lepším, takže jsem samozřejmě po načtení patřičné literatury nastavil toto:

levý karburátor - 3 otáčky (později 3.25)
pravý karburátor - 3 otáčky (později 3.25)

(v manuálu píšou 3, ale chtěl jsem motocyklu trochu "přilepšit")

Výsledkem byl naprosto mrtvý "zátah" (do kopce, ale i na rovině) a nárust spotřeby.. Zkontroloval jsem tedy i svíčky a působili notně zašle.. (celkem tmavé s opotřebenými jiskřišti, typ NGK CR9EK) Tedy jsem vyměnil svíčky za nové NGK CR10EK a jednoduchou matematikou došel k tomuto:

levý karburátor - 3.75 otáčky
pravý karburátor - 3.75 otáčky

Ale pořád se mi to nezdá úplně ono a spotřeba se taky netváří úplně "pětilitrově".. Nějaké nápady? Chci ještě zkusit vrátit původní nastavení, ale u něj je každý karbec nastavený jinak a "papírové" 3 otáčky to taky nejsou..

(opravdu uvítám jakoukoliv pomoc, protože opravdu nevím, co dál)

(výfuk mám standardní a žádné úpravy na motoru nejsou, ventily a synchro byla dělané před výměnou svíček, někdy na jaře)
Ahoj,já mám nastaveny čtyři otáčky na obou karburátorech(mám origo výfuk).Spotřeba při 90km/hod.je 4,5 l/100km.Při 150-160ti kilometrové rychlosti vzroste spotřeba na 6,5 l/100km.A zátah má dobrej i do kopce.
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Ja nevim kolik mám otáček, mužu se podívat, štelovali mi to v servise... Mám laďák, a dokázu jezdit za 4 litry když jedu max 90 a používám tak 1/5 plynu, takže akcelerace jak 125 ccm ;-) ... Jinak když za to v zatáčkách tahám, nebo jedu dálnici 130.. tak si to vezme okolo 5,5 litrů.. spíš míň ;-)
Motorka prodaná :-( .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná :D
yuri13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri13 »

Maxton píše:Ja nevim kolik mám otáček, mužu se podívat, štelovali mi to v servise... Mám laďák, a dokázu jezdit za 4 litry když jedu max 90 a používám tak 1/5 plynu, takže akcelerace jak 125 ccm ;-) ... Jinak když za to v zatáčkách tahám, nebo jedu dálnici 130.. tak si to vezme okolo 5,5 litrů.. spíš míň ;-)
Zkus na to mrknout, ale zas ať si to nerozhodíš.. Dík! ;)

yuri13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri13 »

šimi píše: Ahoj,já mám nastaveny čtyři otáčky na obou karburátorech(mám origo výfuk).Spotřeba při 90km/hod.je 4,5 l/100km.Při 150-160ti kilometrové rychlosti vzroste spotřeba na 6,5 l/100km.A zátah má dobrej i do kopce.
Opravdu? Všechno máš standardní a karburátory máš na 4 otáčky, jo? Tak to ano.. A jak vypadají svíčky? Cihlové?

šimi

Příspěvek od šimi »

yuri13 píše:
šimi píše: Ahoj,já mám nastaveny čtyři otáčky na obou karburátorech(mám origo výfuk).Spotřeba při 90km/hod.je 4,5 l/100km.Při 150-160ti kilometrové rychlosti vzroste spotřeba na 6,5 l/100km.A zátah má dobrej i do kopce.
Opravdu? Všechno máš standardní a karburátory máš na 4 otáčky, jo? Tak to ano.. A jak vypadají svíčky? Cihlové?
Tak to Ti nepovím,o tyhle věci se stará známý co mi udržuje motorku v kondici.Ale experimentoval a naladil to tak jak se mu zdálo že jela nejlíp. ;)
Všude dobře,doma manželka...

I pád na hubu,je pohyb směrem dopředu !
yuri13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri13 »

A co další origo-výfukáři? Jak máte nastavenou bohatost směsi? 8-)

Vitouš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vitouš »

Mě se osvědčilo nastavení těsně pod čtyři otáčky (tj.4 otáčky a mini kousek zpátky)po dlouhém laborování.Pravda je že jsem tam měl laďák a ten chtěl trochu jiné nastavení aby to moc nestřílelo. :?: :idea:
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Dnes se man to koukal.. jak říká Vitouš, moje mašina je nastavená skoro na 4 otáčky ;-)
Motorka prodaná :-( .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná :D
Odpovědět