Moto-koupě

Odpovědět
zetor

Moto-koupě

Příspěvek od zetor »

Zdravim.sem uplne novej zde i co se tyka moto.premyslim nad koupi nejaky pekny motorky.po čtení různejch stránek zabývající se motorkama, mam spadeno na freewinda,nebo V-strom 650.
chci motorku ktera je spolehliva,není moc narocna na udrzbu (vubec tomu nerozumim) a ma lacine nahradni dily.chtel bych si po rozvodu splnit svuj sen a koupit motorku.na novou ovsem nemam,takze ojetinu.chci se zeptat zdali je lepsi kupovat ted na podzim,nebo cekat do jara.nechci jezdit nejak v terenu,spise sem tam naka cesta po republice,vikendovky a tak.chci neco ke sve vysce asi 190cm.muzete mi poradit kde se daji tyhle dva druhy motorek omakat a osedlat.nekde na jizni morave,nejlepe kraj Vysočina.neni problem jet i dal.myslim ze jedna z tehle motorek by pro me byla dobrou volbou.spise bych to velikostne typl na stromka,jen tomu nerozumim,a nemam ani znamyho co by mi s koupi poradil.nechci se nechat okrast o penize a naletet na nejakou dodrbanou motorku.sem vazne naprosty laik.dekuju za jakoukoli reakci a radu.diky vsem.
martinbrejcha
Dustojník hvězdné pěchoty

Re: Moto-koupě

Příspěvek od martinbrejcha »

V-Strom a XF jsou dvě rozdílné cenové.....90/40 tis. tomu trošku nerozumím.

na postavu 190 cm, XF nevímnevím. Sám mám 190cm a byl mi malej.
V-Strom nevím, neměl jsem možnost pojezdit. Každopádně je to střet
generací, kde XF nemůže jak designem, tak technikou soupeřit. Ale zase
je zde nezanedbatelný cenový rozdíl.
Ale pokud máš těch cca 90tis, můžeš pokouknout i po jiných strojích, lepších
padnoucích na tvoji postavu, třeba jako AfrikaTwin, GS Dakar, nebo R1100GS.

Jinak levné ND a udržba....trošku ehm nereálná představa. Všechny ND bez rozdílu
značky jsou drahé a jsou potžeba. Vyjma delme tomu Jawa/ČZ, kde se dá něco sehnat
po burzách za levno...

Maty
Lajda
Motorkář

Příspěvek od Lajda »

Souhlasím s Martinembrejchou. Mezi XF a V-Stromem je generační, cenový a i technický rozdíl. Co se týká však výšky tak sám mám 185cm a jezdí se mi na Wětrákovi super. A kdybych si mohl vybrat, tak bych Freewinda volil po faceliftu, tj od r.v.2000. Líbí se mi více přední optika. Jinak ND jsou trochu u všech značkovývh motocyklů dražší, pokud jsou originál. V opačném případě by sis měl koupit Čínu, která je levná jak pořízením, tak ND.
kanko00
Pátá kolona

Příspěvek od kanko00 »

Cinu nie. Nie dobry napad...
DL 650 je autobus... Dobra moto ale autobus.

p.s.: Sadni na moto, vyskusaj si posed a pripadne sa prevez. Podla toho sa rozhodni. JA uz odporucam skor dvojvalec....
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sinner »

Wětrák je dobrá volba, ale ta výška by opravdu mohla být problém. S koupí být tebou nespěchám. Nechal bych to na jaro. Regni se na motorkari.cz čti cestopisy koukej jak se komu na čem a kam jezdilo, taky jak dlouho ten dotyčný jezdí. Ja měl na začátku problém zjistit co vůbec chci jezdit. Ujasnit priority. Ceny dílů to je relativní, KTM a BMW jsou určitě dražší než Yamaha, nebo Kawa, ale žádná láce to taky není. Nezapomeň taky na hadry, boty, rukavice a především slušnou přilbu. Také tě něco stojí. Máš kde parkovat? Motorka bude chtít stálou údržbu, budeš mít čas na ní jezdit? Otázek, které si musíš položit je hodně. Už jsem setkal u kamaráda s tím, že chtěl být taky motorkář, ale po necelé sezóně všechno s velkou ztrátou prodal. Stačila na to jedna blbě najetá zatáčka v které to ani nepoložil, začal nezdaravě bát a blo hotovo. Přitom to není žádné ořezávátko. Dělal na uranu a je valečnej veterán z Bosny. Držím palec aby sis vybral dobře.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
J-Fox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J-Fox »

Stroma by jsem volil jedině v případě ze budeš jezdit dlouhé trasy.
Zkus si Freewinda, jak ti sedne na tvojí postavu.
Pro začátek bude určitě lepší se rozjezdit na Freewindu, ujasníš si co ti vyhovuje a časem případně presedláš na něco jiného.
Tak nějak si nedovedu představit ze by jsem jako první motorku měl stroma.
Ale je pravda zě jsem si dlouho myslel že na nej z Wreewinda presedlám.
Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
J-Fox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J-Fox »

Kdo druhému jámu jámu... až se ucho utrhne.
Odpovědět