motor kouří
motor kouří
Ahoj, mám problém se svým větrákem, při studeném startu se začna valit z výfuku bílý dým a po zahřátí to ustane. Moto už má poctívých 59 000km, také musím dolévat olej. Mám ji zaškrcenou na 25KW. Osobně si myslím že jsou uz vyběhané pístní kroužky.
Rád bych věděl, co by mohlo být ještě špatného a co by obnášela oprava?
Rád bych věděl, co by mohlo být ještě špatného a co by obnášela oprava?
- Maxton
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Re: motor kouří
Bílá je pára z výfuku, nebo když je zima tak "teplej vzduch".... nemáš moto venku třeba ? 6e by se přez noc ve vyfuku usadila vlhkost ? .. Jinak olej kouří modře, kdyby ho to žralo
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
Freewind mi pri cca 50 tisic km nezral ani kvapku oleja....
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
Já taky nikdy nedolíval ani kapku.
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
Motorku mám v garáži a dělá to i po delší době. Jsem spíš víkendový jezdec.
Po nastartování dej ruku za výfuk, pokud bude mokrá je to zkondenzovaná voda, když bude silně mastná žere olej. Pkudje to voda nemusíš tomu věnovat pozornost, ale olej to by bylo asi horší. Typoval bych to na provalené těsnění pod hlavou, nebo zničená vodítka ventilů. Ale tohle by chtělo skutečného odborníka.
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Neteče ti ten olej někudy ven?(Přes hlavu,napínák nebo třeba nějaký simering)Pokud by to olej žralo tak by to kouřilo(jak píše Maxton)spíše namodralím kouřem.Koukni se do airboksu pokud by byl motor vyběhanej tak by si tam měl nafrkanej olej.Myšleno větší moství oleje trochu oleje tam bude v té odpadní trubičce vždycky.60 000km by pro Freewinda neměl být problém.
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Každý motor po nastartování trochu kouří, ale po ohřátí by to mělo ustat.. Způsobuje to obvykle zkondenzovaná voda ve výfuku, ale i chod motoru za zvýšené bohatosti směsi (běh na sytič).. Nechceš sem dát video, ať to vidíme?
Po dlouhém a náročném zkoumání jsem zjistil že dým z výfuku je pára a ne volej. Všem děkuji za pomoc.
Výborněgeb píše:Po dlouhém a náročném zkoumání jsem zjistil že dým z výfuku je pára a ne volej. Všem děkuji za pomoc.
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Super, jsem rád, že to dobře dopadlo, a Vetráci si udrželi svojí skvělou pověst Jinyk kdyby to byl olej, tak by to bylo i cítit ... Přeju Hodně štastných km bez poruch jako doposud
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná