mám takový malý problém. Zjistil jsem, že pokaždé, co nechám motorku delší dobu stát (odzkoušeno zatím jen po týdnu), smaže se "výletní" počítadlo. Od Maxtrona jsem se dozvěděl, že to není normální.. Co na to říkáte? Co s tím? Díky

Za ty léta co jsem zde na fóru jsem neslyšel že by měl někdo tenhle problém.Ale proč se to tak dějeDave842 píše:Ahoj,
mám takový malý problém. Zjistil jsem, že pokaždé, co nechám motorku delší dobu stát (odzkoušeno zatím jen po týdnu), smaže se "výletní" počítadlo. Od Maxtrona jsem se dozvěděl, že to není normální.. Co na to říkáte? Co s tím? Díky
Mám podobnou zkušenost, ale stačilo baterku dobíthroch píše:me se to stavalo kdyz jsem mel starou baterku a jak jsem startoval tak my pohasly budiky a bylo to,nevim jestly je to nahoda ale dal jsem novou a od te doby nic
Bylo to někde u kola, dál nevím protože jsem to sám neopravoval.Dave842 píše:Dobrá. Jen přesně nevím, kterej kábl myslíš, ten co jde do kola? A uvolněnej v kole nb v budíku? Jak ho utáhnout?Díky
no ona uz byla uplne v prdely.LiborZ píše:Mám podobnou zkušenost, ale stačilo baterku dobíthroch píše:me se to stavalo kdyz jsem mel starou baterku a jak jsem startoval tak my pohasly budiky a bylo to,nevim jestly je to nahoda ale dal jsem novou a od te doby nic
ja tam mam VARTU a jsem naprosto spokojenMaxton píše:třeba budeš mít v pytli baterku
![]()
, takže když budeš kupovat novou , tak jedinne originál YUASA (je to tvrdej zdroj).... ten jednovál má velkou kompresi, takže je velkej startovací proud, a nejaká levnější měkká mrdka ti zachvíli odejte.... tím to chci poděkovat Plukovníkovi že mám v Duckovi novou baterku
a nemusím řešit podobné problémy... jinak já ani baterku na zimu nevyndavám .... přez zimu motorku netrápim občasnym startováním, protože se akorát zbytečně opotřebovává a mám jí celou zimu v místnosti kde je 20 + stupnu
Člověče máš ověřeno že tahle baterka je vhodná do Freewinda.Nezaleží jen na amperhodinách ale i na startovacím proudu.Pokud si pamatuji tak baterky do wětráčka měli označení nějak YTX9 apod.Navíc cena té tvé je nějak nízká.Kdysi jsem to zjišťoval a baterka vhodná pro Freewinda se nedala sehnad pod 900,-kč spíš byli tak za 1000.- až 1200,-kčRadši si to ještě ověř aby ti to při startu utáhla a nebyla hned prázdná.Dave842 píše:Našel jsem tady tuhle baterku: http://www.motogaraz.cz/varta-yb7-a-12v ... erie-p2070 Myslíte, že je dobrá? Nebo dá se sehnat nějak cenově podobná, ale bezúdržbová?
Vitouš píše:Člověče máš ověřeno že tahle baterka je vhodná do Freewinda.Nezaleží jen na amperhodinách ale i na startovacím proudu.Pokud si pamatuji tak baterky do wětráčka měli označení nějak YTX9 apod.Navíc cena té tvé je nějak nízká.Kdysi jsem to zjišťoval a baterka vhodná pro Freewinda se nedala sehnad pod 900,-kč spíš byli tak za 1000.- až 1200,-kčRadši si to ještě ověř aby ti to při startu utáhla a nebyla hned prázdná.Dave842 píše:Našel jsem tady tuhle baterku: http://www.motogaraz.cz/varta-yb7-a-12v ... erie-p2070 Myslíte, že je dobrá? Nebo dá se sehnat nějak cenově podobná, ale bezúdržbová?
Vhodná není! Do Freewinda patří akumulátor se startovacím proudem 120A.. Tahle Varta má jen 80A.. Nehledě na to, že má špatné rozměry!Dave842 píše:Našel jsem tady tuhle baterku: http://www.motogaraz.cz/varta-yb7-a-12v ... erie-p2070 Myslíte, že je dobrá? Nebo dá se sehnat nějak cenově podobná, ale bezúdržbová?
Poprvé startuju neúspěšně, protože zapomenu vytáhnout sytič.Maxton píše:A proč startuješ 3kát za sebou ?
To se mi líbíTwin píše:Poprvé startuju neúspěšně, protože zapomenu vytáhnout sytič.Maxton píše:A proč startuješ 3kát za sebou ?
Podruhé už sytič vytáhnu a úspěšně nastartuju. Nasednu, zařadim a zjistim, že jsem zapoměl sklopit boční stojánek a motor zhasne.
Potřetí nastartuju, sklopim stojánek a konečně odjedu.