Stav pneumatik VS. výměna VS. nájezd
- yuri13
- Dustojník hvězdné pěchoty
- Kontaktovat uživatele:
Stav pneumatik VS. výměna VS. nájezd
Ahoj!
Mám pneumatiky Michelin Anakee (vpředu) se 4.00mm a T66x (vzadu) s 3.12mm.. Odhaduji, že bych na ně měl nasvištět (do zákonné meze) ještě asi 3500km.. Ale.. Čeká mě týdenní dovča na moto (vyrážíme 27.7. a plánovaný nájezd je 2000-2500km max.) a tak mám trochu obavy, jestli s nimi vyjdu.. Že je nejspíš přezuju brzy po návratu, s tím už se počítá, ale připadlo by mi škoda měnit "zbytečně" brzy.. A dávat zas nové pneu nějak těsně před výjezdem se mi taky nechce, mám trochu obavu ze změn v chování moto a taky z počátečního "klouzání".. Micheliny pak nahradí Mitas E-07, v tom už jasno mám..
Co vy na to? Dají to, nedají to? Mám měnit ještě před odjezdem, nebo vyjdu a bude mi to stačit až potom? Díky za pomoc!
Mám pneumatiky Michelin Anakee (vpředu) se 4.00mm a T66x (vzadu) s 3.12mm.. Odhaduji, že bych na ně měl nasvištět (do zákonné meze) ještě asi 3500km.. Ale.. Čeká mě týdenní dovča na moto (vyrážíme 27.7. a plánovaný nájezd je 2000-2500km max.) a tak mám trochu obavy, jestli s nimi vyjdu.. Že je nejspíš přezuju brzy po návratu, s tím už se počítá, ale připadlo by mi škoda měnit "zbytečně" brzy.. A dávat zas nové pneu nějak těsně před výjezdem se mi taky nechce, mám trochu obavu ze změn v chování moto a taky z počátečního "klouzání".. Micheliny pak nahradí Mitas E-07, v tom už jasno mám..
Co vy na to? Dají to, nedají to? Mám měnit ještě před odjezdem, nebo vyjdu a bude mi to stačit až potom? Díky za pomoc!
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stav pneumatik VS. výměna VS. nájezd
na nove klouzuzani odstranis jemnim smirglem po obvodu a pote utres hadrem od redidla a je to
x x x jinak to neumim
Staci ten jemny brusny papier. Riedidlo by som nedaval.....
... kolko ludi, tolko chuti... bleee bleee
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
rekl jsem hadrem od redidla a ne to tam macerovat 3 dnykanko00 píše:Staci ten jemny brusny papier. Riedidlo by som nedaval.....
x x x jinak to neumim
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Dík za radu! Ale co myslíte, nezvládnou to ještě ty "staré" gumy? Přeci jen se mi nechce jen tak z "plezíru" vyhodit pneu se 4-mi a 3-mi milimetry vzorku..
- Vitouš
- Kontaktovat uživatele:
Pokud pojedeš jen silnici tak vzorek je dostatečnej.Nějakejch 2500km určitě vydržej.V dešti si dáš logicky větší pozor.yuri13 píše:Dík za radu! Ale co myslíte, nezvládnou to ještě ty "staré" gumy? Přeci jen se mi nechce jen tak z "plezíru" vyhodit pneu se 4-mi a 3-mi milimetry vzorku..
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Jj.. Letos to bude jen silnice.. Díky!
Nesmies akcelerovat s presmykovanim kolesa a nesmies na parkovisku gumovat....
Vydrzi...
Vydrzi...
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nemá cenu.. Měním.. (Ne, dělám si srandu.. Ale na Freewind sraz příštího roku budou nové gumy stopro, štve mě, že mi to letos nevyšlo.. Měli jsme už domluvenou jinou motoakci.. )
- Maxton
- Kontaktovat uživatele:
Bude ješte podzimní.... BUŘT teda doufám ten jarní jsem nestihl
Motorka prodaná .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná
- martinbrejcha
určitě vydrží !!!!
Já se snažím oddělat tu E-09 jak se jen dá, hrabu kde se dá....Sinner a Tlapik a ostatní ze srazu na SK vědí své....a ne se sjet
Jenom si rozmysli, jestli potom nazuješ E-07, nebo E-09. Já bejt tebou volil bych E-09, lepší guma ve všech směrech!!!!
Už jenom pro ty tvoje ambice zúčastnit se mastodontmotocrossu!!!!!!
Maty
Já se snažím oddělat tu E-09 jak se jen dá, hrabu kde se dá....Sinner a Tlapik a ostatní ze srazu na SK vědí své....a ne se sjet
Jenom si rozmysli, jestli potom nazuješ E-07, nebo E-09. Já bejt tebou volil bych E-09, lepší guma ve všech směrech!!!!
Maty
- Zeusik
- Kontaktovat uživatele:
Za mě to asi zvladnou ty gumy ještě nechtěj vědět na čem jsem letos jezdil a ještě částečně jezdím ( v zadu až na platno po celem obvodu a předek je už skoro bez vzorku je tam jen 1 mil.)
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
martinbrejcha píše:určitě vydrží !!!!
Maty
Díky, díky.. E-09 taky zvažuju, ale myšlenku na Mastodonta opouštím, to by pro mě nebylo.. Cítím se spíš jako adventure-rider, než jako krossař.. Btw, ta E-09 ale snese při využití řekněme 50:50 terén:asfalt citelně menší nájezd, ne? Kolik se od ní dá čekat? O E-07 jsem při tomhle "stylu" slyšel o cca 15000km..
- martinbrejcha
15.000 km jsi slyšel od lidí, co jí koupili před třema rokama a déle. Tyhle gumy sice hodně vydržely, ale taky klouzaly a nedržely. proto Mitas změkčuje směs, čímž je guma komfortnější, ale zároveň snižuje nájezd.......l
Nevím, ale viděl bych ten nájezd +/- stejnej.......nevím jak moc budeš dojíždět gumu do mrtě...
Maty
Nevím, ale viděl bych ten nájezd +/- stejnej.......nevím jak moc budeš dojíždět gumu do mrtě...
Maty
Jo poznam jedny E08. Boli ako guma na hokejovy puk....
- martinbrejcha
jezdil jsem E-07 i 09, obě jsou stejně dobré na asfaltu, suchém Off, na tom měkčím je na tom E-09 o něco lépe. Jediné mínus E-09 je její hlučnost. Jestli ti vadí bzučení, bacha na ní. Dokonce si pár lidí na letošním srazu stěžovalo, že jim to vadilo když jeli za mnou Ale jestli posloucháš MP3, tak to nevadí
Maty
Maty
- Plukovník
E-09 jsou dobrý...nájezd dle ubývání odhaduji na 10 000...zatím mám 4,500...a gut....ale hučí a hučí....ani častá kontrola tlaku nepomáhá...na silnici drží jako přibitá, terén dobrý a mokrej povrch kdekoliv s respektem.....ale lehám do zákrut daleko víc než Jahoda s 07...aj když bylo mokro....gumě důvěřuji ...nájezd slušnej, cena super...až na to hučení....ale zvykám si takže di do ní ..nech sa páčí....
ovšem metzeler enduro sahara 3....drahý..ale na silnici držej jako svině ...brutální km kolem 15 tis a vejš ...ovšem pozor terénní schopnosti s ubývajícím vzorkem tak od 10 tis samo na mokru ubejvaj ....docela zvažuji že se k ním vrátím....ty mohu pochválit ještě více jsou přesnou kombinací Enduro je doma terén i na asfaltu
ovšem metzeler enduro sahara 3....drahý..ale na silnici držej jako svině ...brutální km kolem 15 tis a vejš ...ovšem pozor terénní schopnosti s ubývajícím vzorkem tak od 10 tis samo na mokru ubejvaj ....docela zvažuji že se k ním vrátím....ty mohu pochválit ještě více jsou přesnou kombinací Enduro je doma terén i na asfaltu
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg