Brutální únik oleje - kurva proč zrovna já

Sinner
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Brutální únik oleje - kurva proč zrovna já

Příspěvek od Sinner »

Asi ne, ale zas na druhou stranu. Ale kdo nic nedělá nic neposere. Ber to pozitivně, máš zkušenost a příběh pro vnuky, to by mohlo být bratru tak za 50let :lol: jednou se tomu zachechtáš. ;)
ɐɹoɟ oɥıuznʞsıp ɹoʇɐɹǝpoɯ
Všechno co je príma, je buď nebezpečné, zakázané, drahé a nebo se po tom tloustne.
"Piješ?" Pokud je to otázka, tak ne, pokud je to nabídka, tak ano!
Maxton
Dustojník hvězdné pěchoty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

:D jasný no, ale momentálně sem ty 2500 co to bude stát - což mi přijde nejaky levny - spíš víc, chtěl použít na jinný věci - stavim si garsonku a ty peníze mi budou chybět .
Motorka prodaná :-( .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná :D
Plukovník

Příspěvek od Plukovník »

Tak přátelé,
olej jsem si koupil 1.6.2011....k narozeninám včetně filtru za 905 kč. Motul 5100 10w40 3 l + Hf 137 hilfo filtro....
Mám ůčet a zbytek oleje...co jsem mimochodem říkal už při prodeji...že ho najdu a dám k moto.....
zcela průkazně se dá najít že jsem do motky nalil s motomechanikem 2 , 25 litru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oleje takže při výměně oleje a filtru se má nalít víc.....kolik????když sou tu tak chytří kolegové??????

jednoduchou matematikou.....zjistíte a přestanete se o mě opírat že sem ho tam nalil málo respektive mín než udává výrobce....
Jednu nálevku s odměrkou měl na vyjetej...jestli ho vyteklo dost...a jednu měl na funglovku....z té mi ještě přelil poté zpět......

Takže si zde povídejte co chcete......a připojte také to že sem já 110 kg lítal na mašině do Liberce, na Mácháč, kolem komína na buřta...za Foxem...atd...půl sezony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a mě se nic nestalo
Vždy jsem čekal na to až se motor ohřeje, nedával zbatečnej kouř, a vážil si motky.....prtostě jsem jezdil dle všech instrukcí Suzuki...a motek či motorů vůbec
Jaktože mě se půl roku nic nestalo???????????????jakto že najednou????????????
kurva kdybych měl olej ůplně až nahoru tak by to asi udělalo i mě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Každopádně se už konečně zamyslete a zeptejte se mechaniků....že bolest DR...těsnění pod válcem a pod hlavou...z několika konstrukčních či jiných chyb normál.
Měření oleje si má každej před jízdou řešit...přiznávám že sem tak koukal sporadicky,,,,a odhalit jakoukoliv neplechu!!!
Olej se podle mě měří nastartovat, nechat cca 5 minutek zahřát...a juknout...popřípadě vypnout...a juknout
Tlak oleje je velkej ale káždá motka si ho dokáže pustit trochu do vzducháče či přepadovkou......
jako další konstrukční ůlet je i ůchyt do rámu od karterů těsně u tohoto blbého místa pod válcem..kde se to logocky mlátí...tlak a vibrace jednobuchu, horko a chlad, pohyby a kroucení karterů mezi sebou....a třeba i častější vypínání...je to fůra věcí
No zbatek diskuze už nechám na buřta....popřípadě už se raději nebudu vyjadřovat k tomu že sem jak píšte zničil motku asi přelitím oleje....když je ho tam méně.....
Když ji miluješ není co řešit
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
hroch
Pátá kolona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hroch »

plukovniku to chce klid.nebyl jsi vcera kolem 4 na aralce na vyjezdu z prahy na strakonicky?jinak takovy veci se u motorek proste stavaji. ;)
x x x jinak to neumim
Plukovník

Příspěvek od Plukovník »

Ještě ...samo že mě mrzí že se s mojí bejvalkou něco stalo.......
Jakubovi..Maxtonovi ---pomůžu...i když necítím žádnou vinu. počkám na posouzení Suzuki....
Domluvili jsme se že to dá do tý Suzuki..... :mrgreen: protože je to supr cena a k :twisted: a kvalita.

Domluvil jsem Jakubovi....tolik brigád teda u mě...za velice výhodných podmínek...že si myslím ani nestihne chodit do školy....a poku si zas neuřízne půlku prstu...a bude moct chodit...tak si přilepší...tak na půlku motky minimálně....

Takže už to fakt nechci rozebírat.
protože stojí podnikání za ho....tak jsem byl donucen ( nechtěně) přesedlat na upravenou Afriku od Afrika quenss.....KTM byla a je a bude BOŽÍ motorka !!!! ale peníze se neválej na zemi...howg
Plukovník

Příspěvek od Plukovník »

Čoveče nebyl..... mám teď bolavý záda...takže jsem doma....zedník co se nemůže ohnout.... :shock:
jinak si chci právě dopřát klid.....Maxtonovi pomůžu a pomáhám....jinak zasírám téma ale tvoje nová holka ..Suzu...se ti moc povedla :mrgreen: :mrgreen:
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Kámo, to nebyla tvoje vina :-) nikdo to netvrdí opakuju to už po několikátý a nikdo tě nechce napadnout, nebo spochybnit to, jak jsi se o mašinu staral ... kort když ti vše delali v servisu :-) ... byla to podle mě jen souhra blbostí a náhod a prostě se to stalo (stáří motorky, vybrace, možná to jak dlouho stála ) nevim, nejak se to pořeší... jen já říkám že sem blbec, že mě to nenapadlo zkontrolovat jestli ho tam není moc. Chybama se člověk učí a příšte už to neudělám !!! .... Otazkou zůstává jestli kdybych ten olej upustil, jestli by se to stejne neposralo :oops: ... za to nikdo nemůže ... hale nejaky peníze to stát bude ... sere mi to, ale zase vim že budu mít mašinu v cajku a bez úniků, rovnou to nechám i seřídit, zkontrolovat a asi i odškrtit - zdá se mi že s těma 25 kw to žere jak tank ... a když zrovna nejedu po dálnici tak víc jak 100 km/h nejezdim a nenakládám tomu. Takže těžkou rukou to nebude ... :shock:

Tím bych to ukončil .... stalo se , stalo, asi se to stát mělo, je to holt život :-) jsou i horší věci :-). Díky všem za pomoc a omlouvám se Plukovníkovi, jestli se ho cely tohle téma, tenhle préblém, nějak dotklo ... Promiň Kamaráde :roll:
Motorka prodaná :-( .. Bude nová, tentokrát černá a vymazlená... Peníze už jsou, ale nabídka mizivá a poptávka náročná :D
DEEP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEEP »

SSkoda ze bydlis tak z ruky kamo.Leda si dat nekde spicha .Pondeli a utery jsem doma Kdyby jsi to chtel omrknout.
Marek
Co je stary,to je dobry ...
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Ono je to fakt zralý na výměnu ... teče to celkem fest ...., takže asi ten servis :-) ... chci to rovnou nechat seřidit, skouknout a odškrtit :-) ... a jestli jedeš na Buřta, tak se tam na to mužeš podívat ... nestačím to nechat opravid do buřta u duvodu brigady :(
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Tak změna k "lepšímu" ... teď už to nestříká jen v tom místě, ale lítá to z celý přední strany toho těsnení pod válcem ... tak sem zvědavej :D kolik oleje sežerem cestou na Buřt :D
Twin
Big motorkář

Příspěvek od Twin »

Ucpi to provizorně silikonem jak už tu někdo radil, a až budeš mít peníze tak to nech přetěsnit. Šance na to že se to samo ucpe myslim už neni.
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Ten silikon nepomůže :-) nemá se tam jak chytnout .... na rovný ploše nedrží ... a hlavně je tam tlak ... a je to mastný ... musim to dat do toho servisu ... stejne tedka řešim takovej vedší problém doma s penězma ... takže kdo ví, jak to bude s moto do budoucna :oops: :cry:
Plukovník

Příspěvek od Plukovník »

co se děje doma s rodiči????....můžem počkat an Marka...Deepa...a ten nám řekne či udělá informačně maximum...a pak by ti to i udělal....
jinak za mne servis,,,,asi čím dřív tím líp,,,napiš deepovi SZ..a poptej se co a jak...a zjisti tel...já ho nemám...do liberce je to kousek...já bych jel s tebou...a zpátky tě svezl.....Deep tě neoškube...a můžeme mu věřit....................
jahodak

Příspěvek od jahodak »

Plukovník píše:co se děje doma s rodiči????....můžem počkat an Marka...Deepa...a ten nám řekne či udělá informačně maximum...a pak by ti to i udělal....
jinak za mne servis,,,,asi čím dřív tím líp,,,napiš deepovi SZ..a poptej se co a jak...a zjisti tel...já ho nemám...do liberce je to kousek...já bych jel s tebou...a zpátky tě svezl.....Deep tě neoškube...a můžeme mu věřit....................
Stejně vetší machr než Mára tady není
FREEWIND Móóóóóóc líbit ale já už nemít :oops:
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Plukovníku ... ten problem ti vysvětlim na brigádce :-) ... je to kousek 300 km tam i zpět... ale s mojí spotřebou je to 700 kč ... a v servisu chtěj 1300 za celou práci ... pochybuju že by se s tim DEEP sral třeba pul dne za mizernejch pár stováků ... + to chci ješte odškrtit a další věci :-)
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Tak motorka je po servisu !!! Výměněny nakonec těsnení pod hlavou, mezi půlkami válce a pod válcem,+ kontrola a přetěsnení napínáku rozvoďáku, celková kontrola motoru,samozřejmě seřízení ventilů,..... seřízen karburátor + odškrceno na plný výkon 35 kw .... dále byl pan Hamouz aktivní, a sám pro svůj dobrý pocit (byl jsem u toho když to dělal, takže žádné stržené šrouby) vyměnil šrouby uchycení predních plastů, předělal uchycení padáků a pomocí duralových válečků vycentroval padáky na střed motorky + samozřejmě vyčištění celého motoru, řetězu + namazání řetězu, kontrola tlaku v pneu atd.... !!! To vše za suprovou cenu 3300 kč ;) :) !!! ... jsem velice spokojen, a již po několikáté sem se přesvědčil o tom, že jak s p.Hamouzem jednáte vy, tak jedná on s vámi... mile mě překvapily věci, které dělat nemusem a přitom je udělal uplně zdarma. (Ps.: v ostatních - neautorizovaních servisech, nebo u malých mechaniků, chtěli jen za motor okolo 5000 kč) . Tím to velice doporučuji, jak to dělám celé roky co k Hamouzovic rodince jezdím :-) ;) :twisted: .... takže už sem zas suchej ... sezona právě začíná ;)
Dave842

Příspěvek od Dave842 »

Tak změn "POCHCÁNKA" ;) Už mu to nesedí! :D
D@VE
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

:D ne vysloužila si to holka modrooká :D ... beztak tu starou přezdívku vymyslela bejvalka, který nemůžu teďka přijít na jméno :lol:
.... až si to napraví, a ohromí mě nečim jinnym než poruchou a defektama :D, nebo někdo neco vymyslí, tak to změnim :D
Dave842

Příspěvek od Dave842 »

To máš taky pravdu :D Teď už musí jenom sloužit! :D ;)
D@VE
Maxton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maxton »

Snad jo, dostala vše co bylo v mejch i servisních silách :-)
Odpovědět