Takže už víme kdo je vyrábí .Je to šikulaRimmerak píše:Já se taky doma ještě vymlouvat nemusím Přítelkyně je ráda, že jí vozím ať v autě, nebo na motorce. Ráda jezdí po výletech a jízda na motorce jí baví
A ještě radši pomáhá vyrábět stojánky, protože jí dávám z toho kapesné Jo, kde jsou ty časy, kdy jsem taky studoval.
Olej do motoru
-
- Dustojník hvězdné pěchoty
Re: Olej do motoru
FREEWIND Móóóóóóc líbit ale já už nemít
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Janča vrtá ty horní ložiska, ohýbá a brousí ty dolní nožky a pak to šmirgluje a lakuje. Já řezu, vařím, zkouším, balím, posílám. Dělíme se rovným dílem Lepší jí mít doma, než aby mi někam utíkala na brigádu ne ?jahodak píše:Takže už víme kdo je vyrábí .Je to šikulaRimmerak píše:Já se taky doma ještě vymlouvat nemusím Přítelkyně je ráda, že jí vozím ať v autě, nebo na motorce. Ráda jezdí po výletech a jízda na motorce jí baví
A ještě radši pomáhá vyrábět stojánky, protože jí dávám z toho kapesné Jo, kde jsou ty časy, kdy jsem taky studoval.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
- Rimmerak
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby někdo sháněl levný polosyntetický olej do Freewinda, který splňuje potřebné specifikace a je posvěcen Yamahou pro používání v jejich motorech, tak http://www.e-oleje.cz/index.php?akce=de ... &baleni=1l
Já koupil a myslím že neprohloupil. Splňuje totiž stejný specifikace jako Motul Ester 5100. A mezi náma, dnešní oleje jsou na tak vysoký úrovni, že se o nich našim motorům v době, kdy je navrhovali, ani nezdálo.
Já koupil a myslím že neprohloupil. Splňuje totiž stejný specifikace jako Motul Ester 5100. A mezi náma, dnešní oleje jsou na tak vysoký úrovni, že se o nich našim motorům v době, kdy je navrhovali, ani nezdálo.
R 1997, od 37000km, teď 78000 km.
-
Tak jsem dnes vyměnil olej a filtr.Jelikož jsem tam měl předtím už 10w-50 tak jsem pokračoval .Jinak bych tam dal levnější 10w-40 ale taky mu musím dát něco gutového aby se neřeklo že mu sinner dával lepší .Akorát místo castrolu dostal (podle mě) lepší(a dražší ) repsol Dostal jsem tam akorát 2l oleje.Přesně to co jsem zněj dostal .A je to akorát přesně něco malilinkato pod horní ryskou .Jó a ve filtru taky nebyly žádné o-kroužky a ani v jinejch champioňáckejch.
FREEWIND Móóóóóóc líbit ale já už nemít
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím a doporučuji svůj aktuálně nalitý Texaco Motex 4T-X 10W-40 zde k dispozici.. Splňuje specifikace pro Freewinda, resp. je značně překračuje..Rimmerak píše:Kdyby někdo sháněl levný polosyntetický olej do Freewinda, který splňuje potřebné specifikace a je posvěcen Yamahou pro používání v jejich motorech, tak http://www.e-oleje.cz/index.php?akce=de ... &baleni=1l
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Hihi.. Ve všem..hroch píše:a v cem je prekracuje?
Výňatek z příručky:
Use a premium quality 4-stroke motor oil to ensure longer service life of your motorcycle.
Use only oils which are rated SF or SG under the API service classification. The recommended viscosity is SAE 10W-40.
Tolik k požadavkům stanoveným výrobcem v roce 1997.. Motex od Texaca má API SL (což je vyšší třída, než SF, či SG), splňuje požadavky ACEA A3 (tedy nevytváří v motoru žádné úsady) a co víc, splňuje i JASO MA (což je norma zavedená Velkou čtyřkou - Suzuki, Honda, Yamaha, Kawasaki - která říká, že je takový olej vhodný pro motory se společnou náplní pro převodovku, motor i spojku).. To, že má příslušnou viskozitu je jasné..
Nehledě na to, že Texaco je velká a známá americká olejárna..
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
No, pokud to, co jsem napsal není pravda, rád se poučím.. Nerad bych zde šířil nějaké nepatřičnosti..hroch píše:kdyz myslis
- hroch
- Pátá kolona
- Kontaktovat uživatele:
ne ja se vtom nevyznam.ja jsem rad ze jsi to vysvetlil protoze spousta lidi rika to je lepsi a tohle taky a pritom nevi proc
x x x jinak to neumim
- yuri13
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo.. Ne, jako opravdu bych tu nerad roznášel nějaké mýty.. Problematiku olejů jsem už dříve rozepsal TADY, tak ať je to vidět i odsud, když by někdo hledal..