(Veškeré know- how pochází od původního autora tohoto návodu)
1. Vymontoval jsem světlomet z motorky, stačí odšroubovat plexi štítek, vyndat ho (chce to trošku víc síly) a potom povolit dva šroubky držící přes příhradu ty dva plasty na bocích. Po vyndání těchto dvou šroubů se sundají boční plasty jako jeden celek a zůstanou v kuse. Potom se světlomet držící na 4 šroubech vyndá.
2. Teď přichází fáze nejotravnější - nahřívat spoj světlometu tak dlouho, dokud bílá hmota která drží tyto dvě půlky nezměkne natolik, že jsou od sebe tyto dvě části použitím hrubší síly vypáčit šroubovákem, ideálně tak třema najednou
![Úsměv :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
2. Když světlo "rozlousknete" musí se povolit dva štelovací šrouby, které zajistí vyndání paraboly z obalu světlometu (zapamatujte si přibližnou polohu šroubů aby vám to pak nesvítilo někam do pryč).
3. Když parabolu vyndáte, všechny díly pečlivě umejte vodou, ošušte a parabolu ideálně nějakým sprejem na čistění např. brýlí nebo monitorů umyjte a utřete.
4. Na dvou pacičkách, v kterých drží štelovací šrouby je jasně viditelné opotřebení plastu paraboly. Vibracemi se plast obrušuje a práší na parabolu, která zmatovací tímto prachem. Kolíčky se závitem jsem tedy přilepil tavnou silikonovou pistolí k parabole tak, aby se ani nehli ani nikde nehrozilo vibrování způsobené obrušování.
5. Až to budete mít zalepený, stačí parabolu zase nasadit do světlometu, přišroubovat tak, aby byla ve správné poloze a nesvítili ste do země nebo do nebe.
6. Obě strany světlometu kde je lepidlo je nutné zase fénem nahřát aby šli dát do sebe a zatuhli. Chce to nahřít opravdu dost, než nahřejete jedno, druhé vám vychladne
![Velmi šťastný :-D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
7. Já ještě trošku posychroval spojení dvou půlek světla silikonovou tavičkou, jistota je jistota.
8. Namontovat světlo zpátky do mašiny a těšit se krásně vypadajícímu křištálovému světlu a parádnímu osvětlení silnice při večerních cestách od přítelkyně
![Úsměv :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
PS: Fotky z rozebírání budou po domluvě s adminem v kategorii fotografie.