Olejovej filtr jsi trefilDEEP píše:Hm pekny fotky.Hadam Olejovy filtr Hiflo Filtro a retez znacka Vytahany Ksandy

Řetězovka je D.I.D 525V - O-ring (fotka je ještě nenapnutýho

Olejovej filtr jsi trefilDEEP píše:Hm pekny fotky.Hadam Olejovy filtr Hiflo Filtro a retez znacka Vytahany Ksandy
hele s tím oil filtr meju a mažu jsi se asi splet-nemyslels náhodou vzducháč???? a ten stačí, pokud cheš bejt hodně pečlivej, tak 1x za 10.000km jinak tak po 15-20.000km pokud nejezdíš v prašném prostředí a ten spešl sprej na filtry jedině chválím-ne jkako to namočit do motroráku-ten je do motoru. A ventily?? je docela vzácnost, pokud po 20.000km je některej trošinku hnutej-je to přeci jenom rejže a na tu je SPOLEH...Rimmerak píše:No já sem najezdil od začátku července co jsem jí koupil do října nějakých 6200km takže tak no... Příští rok to vidím nad 10000 protože budu mít motorku už od jaraTakže dvě výměny mě neminou. Jinak oil filtr peru a mažu sprejem na filtry každých 1500km, řetěz meju + mažu každých cca 500km nebo po příjezdu ze zablácený polňačky. Motorku jako celek meju tak jednou za 14 dní. Sem pečlivka, je to moje zlatíčko, člen rodiny, takže si to zaslouží.
Nevím, jestli to o značce filtru byla narážka, ale myslím, že to není špatná značka.
Svíce jsem si koupil nové dneska - NGK CR10E, na ventily jsem koukal po koupi a byly ukázkově seřízený, takže na ty teď prdím a do karburátoru se nešteluju, pokud vše funguje jak má...
traxxas píše:hele s tím oil filtr meju a mažu jsi se asi splet-nemyslels náhodou vzducháč???? a ten stačí, pokud chceš bejt hodně pečlivej, tak 1x za 10.000km jinak tak po 15-20.000km pokud nejezdíš v prašném prostředí a ten spešl sprej na filtry jedině chválím-ne jako to namočit do motroráku-ten je do motoru. A ventily?? je docela vzácnost, pokud po 20.000km je některej trošinku hnutej-je to přeci jenom rejže a na tu je SPOLEH...Rimmerak píše:No já sem najezdil od začátku července co jsem jí koupil do října nějakých 6200km takže tak no... Příští rok to vidím nad 10000 protože budu mít motorku už od jaraTakže dvě výměny mě neminou. Jinak oil filtr peru a mažu sprejem na filtry každých 1500km, řetěz meju + mažu každých cca 500km nebo po příjezdu ze zablácený polňačky. Motorku jako celek meju tak jednou za 14 dní. Sem pečlivka, je to moje zlatíčko, člen rodiny, takže si to zaslouží.
Nevím, jestli to o značce filtru byla narážka, ale myslím, že to není špatná značka.
Svíce jsem si koupil nové dneska - NGK CR10E, na ventily jsem koukal po koupi a byly ukázkově seřízený, takže na ty teď prdím a do karburátoru se nešteluju, pokud vše funguje jak má...joo a HIFLOFILTRO...nevím co by mělo být na této značce filtrů špatného...???...
Rimmerak píše:No já sem najezdil od začátku července co jsem jí koupil do října nějakých 6200km takže tak no... Příští rok to vidím nad 10000 protože budu mít motorku už od jaraTakže dvě výměny mě neminou. Jinak oil filtr peru a mažu sprejem na filtry každých 1500km, řetěz meju + mažu každých cca 500km nebo po příjezdu ze zablácený polňačky. Motorku jako celek meju tak jednou za 14 dní. Sem pečlivka, je to moje zlatíčko, člen rodiny, takže si to zaslouží.
Svíce jsem si koupil nové dneska - NGK CR10E, na ventily jsem koukal po koupi a byly ukázkově seřízený, takže na ty teď prdím a do karburátoru se nešteluju, pokud vše funguje jak má...
Olej na pravé straně prosakoval i mě a mému kámošovi.Oba dva jsme měnili těsnění na šponováku rozvodovky.Je to vidět očima až při otáčkách motoru nad pět a půl tisíc.Jemu to prosakovalo skoro neznatelně,ale mě to teklo dost.Na 500 km mě ubyla hladina oleje o cca.2 mm na olejoznaku.Frostys píše:Za dva měsíce jsem najezdil 3000 km.......retezovka na pokraji zivotnosti ale touha jezdit byla vetsi a vetsi ......jeste musim poresit ten olej co se mi obevuje na prave strane hlavy válce a strika vsude mozne
![]()
.......zatim me ale nezklamal a za to mu patri velke dik
![]()
To ano já to mám ale spiš jakoby zamaštěný a nabaluje se mě tam prach .Rimmerak píše:No kdyby kolem povolených svíček prosakoval olej bylo by to už trošku horšíU čtyrtaktu
Frostys píše:Už při koupy jsem si všimnul toho oleje ale i tak mi to něják nevrtalo hlaou....Dovezl jsem motorku domů kde jsem olej utřel a doufal že se tam neoběví.Jezdil jsem a olej pořád nikde .Pak jsem se jel jednou projet a po 100km se tam oběvil olej znova........zase jsem to doma vičistil jezdil a nic.....pak zase najednou opět olej.........tak jsem to nechal být a řekl si že to poladim přez zimu.Za tu dobu co jsem jezdil tak mi klesl olej asi o 2mm na olejoznaku.Me se ten olej obevuje na vrchni casti pod svickama...Jeden borec mi rikal ze to tece od Víka že tam není těsnění ale jenom ten silikon kterej muze bit třeba jen na 5mm poškozenej a tece to....Potřeba to rozdelat a kouknout na to....jinak takle vubec nevim kde se to tam bere....
Asi se u tebe na jare zastavim jak jsem slibil.Udelam ti ten starter a klido i tohle viko.Je to malina.Momentak mam od Tony.10-100Nm.Je to pohodicka kdyz to umis.Vitouš píše:Pod svíčkama se mě to taky špiní.Měl jsem podezření že mám povolené svíčky ale jsou ok.Přesný zdroj jsem nenašel.
Slusne ZABLITY!!!!!!Frostys píše:Už při koupy jsem si všimnul toho oleje ale i tak mi to něják nevrtalo hlaou....Dovezl jsem motorku domů kde jsem olej utřel a doufal že se tam neoběví.Jezdil jsem a olej pořád nikde .Pak jsem se jel jednou projet a po 100km se tam oběvil olej znova........zase jsem to doma vičistil jezdil a nic.....pak zase najednou opět olej.........tak jsem to nechal být a řekl si že to poladim přez zimu.Za tu dobu co jsem jezdil tak mi klesl olej asi o 2mm na olejoznaku.Me se ten olej obevuje na vrchni casti pod svickama...Jeden borec mi rikal ze to tece od Víka že tam není těsnění ale jenom ten silikon kterej muze bit třeba jen na 5mm poškozenej a tece to....Potřeba to rozdelat a kouknout na to....jinak takle vubec nevim kde se to tam bere....
To domluvíme.Už jsem varoval manželku že v rámci servisu mého Wětráka udělám pánskou jízdu.Mohli by chom přibrat jako kybice třeba Vitase a Sinnera.DEEP píše:Asi se u tebe na jare zastavim jak jsem slibil.Udelam ti ten starter a klido i tohle viko.Je to malina.Momentak mam od Tony.10-100Nm.Je to pohodicka kdyz to umis.Vitouš píše:Pod svíčkama se mě to taky špiní.Měl jsem podezření že mám povolené svíčky ale jsou ok.Přesný zdroj jsem nenašel.![]()